UNE gir ikke utsatt iverksettelse for syrisk familie

Utlendingsnemnda har bestemt at den fem år gamle jenta med autisme og hennes familie ikke får vente i Norge mens klagen behandles, bekrefter advokat Halvor Frihagen.

– UNE gir ikke utsatt iverksettelse. Jeg er skuffet over resultatet, men jeg er veldig glad for atUNE behandlet saken ordentlig. Det betyr at UNE er svært sikre på at det ikke blir en ordentlig omgjøring i vedtaket, sier Frihagen til NTB fredag kveld.

Til Russland

Den syriske familien og den fem år gamle jenta med autisme skulle etter planen sendes til Russland denne uka, men de planlagte busstransportene ble avlyst av praktiske årsaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES:Syrisk kristen familie får saken vurdert på nytt

Ifølge advokaten fikk UNE oversendt saken i 12-tiden fredag. På ettermiddagen var vedtak fattet.

– I lys av Storskog-prosedyrene som har et ekstremt standardisert vedtak, er jeg glad for at UNE hever seg over UDIs nivå og gir individuell begrunnelse og en reel vurdering av saken, understreker Frihagen.

Datter skulle til sykehus

Frihagen mener at de tidligere vedtakene ikke har inneholdt fakta og vurderinger som gir inntrykk av at UNE har sett på sakene på en grundig måte.

Ifølge talsperson Linn Herland Landro for aktivistgruppa Refugees Welcome to the Arctic utgår visumet til familien om to måneder.

– De er redde for datteren sin. Hun skulle til utredning på sykehus i Norge, men det blir ikke noe av, sier Herland Landro til NTB.

Aktivistgruppa opplyste fredag formiddag at familien kunne få saken sin vurdert på nytt avUDI.