Politiet har omringet konsertstedet Bataclan, der mange er drept - og mange fortsatt blir holdt som gisler ved 00.30-tiden natt til lørdag.

UD oppfordrer nordmenn i Paris til å kontakte pårørende

Utenriksdepartementet oppfordrer alle nordmenn i Paris til å melde fra til sine pårørende om sin status og følge henvisningene fra lokale myndigheter.

– Det er unntakstilstand i hele landet. Vi oppfordrer alle nordmenn i Paris til å følge med på nyhetene, og til å følge henvisninger fra lokale myndigheter, sier pressevakt Astrid Sehl i UD til NTB.

Les også:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fakta om nylige terrorangrep i Frankrike

* 11. – 22. mars 2012: En fransk-algerier dreper tre soldater, en rabbiner og tre jødiske skolebarn i Toulouse, før han blir drept av politiet.

* 22. desember 2014: Et menneske blir drept da en mann kjører inn i en folkemengde i byen Nantes mens han roper «Allahu akbar». En lignede hendelse fant sted i Dijon dagen før, uten dødsofre.

* 7. januar 2015: Tolv personer, ti av dem tilknyttet satiremagasinet Charlie Hebdo, blir drept i et terrorangrep mot bladets redaksjon i Paris.

* 9. januar 2015: Fire mennesker blir drept i en jødisk matbutikk i Paris i en aksjon til støtte for gjerningsmennene i Charlie Hebdo-aksjonen. Mannen bak denne aksjonen sto også bak drapet på en politikvinne dagen før. De tre gjerningsmennene ble alle drept av politiet.

* 19. april 2015: En fransk-algerisk mann dreper en kvinne i Villejuif mens han forbereder angrep på en kirke. Han påfører seg selv skuddskader og blir kort etter pågrepet av politiet.

*27. juni 2015: En person ble pågrepet etter et angrep på en gassfabrikk øst i Frankrike. En person ble halshogd under angrepet. (©NTB)

NTB

Les også
Kartlegger situasjonen for norske borgereFakta om nylige terrorangrep i Frankrike
Les også
Frankrike stenger grensene - innfører unntakstilstandFakta om nylige terrorangrep i Frankrike
Les også
Statsminister Solberg forferdet etter angrepene i Paris
Les også
TV-kanal: – Minst 60 drept i terrorangrepene i ParisFakta om nylige terrorangrep i Frankrike