EU trenger en rettferdig fordelingsmekanisme, mener Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier om flyktningkrisen. Foto: Faisal Mahmood / Reuters / NTB scanpix

Tyskland fikk nei i øst

Tyskland gjør sitt beste for å overtale dem, men de såkalte Visegrad-landene sier fortsatt nei til bindende fordeling av flyktninger i EU.

Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier sier han venter en tilstrømming på rundt 40.000 asylsøkere til landet bare i helga. I løpet av året venter tyskerne minst 800.000.

Flyktningkrisen kan være den største utfordringen EU noen gang har stått overfor, mener Steinmeier og prøvde fredag å overtale Tsjekkia, Slovakia, Ungarn og Polen om å gå med på bindende kvoter for fordeling av asylsøkere EU-land imellom.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han fikk nei.

– Vi er overbevist om at vi som land må holde kontroll med tallet på dem vi er i stand til å ta imot, sier den tsjekkiske utenriksministeren Lubomir Zaoralek.

LES: Lysbakken ba statsministeren være en Merkel

Mandag møtes innenriks- og justisministrene i EU for å diskutere et forslag om å fordele 160.000 asylsøkere som allerede befinner seg i Europa.

Les også
MDG vurderer asylmottak på Svalbard
Les også
Leken bok om menneskeverd
Les også
22.500 flyktninger til øya Lesvos på fire dager
Les også
Hundrevis av flyktninger tar Kiel-fergen til Sverige
Les også
– Flyktninger fôret som dyr i Ungarn