Tyrkisk lasteskip angrepet utenfor Libya
Del
En av mannskapet er drept og flere er såret etter at et tyrkisk lasteskip ble angrepet utenfor kysten av Libya.

Tørrlastskipet var på vei til havnebyen Derna da de ble angrepet søndag. Én skipsoffiser ble drept og flere av mannskapet ble såret i angrepet, opplyser tyrkisk UD.

Skipet Tuna-1 hadde gipsplater fra Spania i lasten og ble først angrepet med granater da det befant seg rundt 20 kilometer fra land.

Bekrefter

En talsmann for den internasjonale anerkjente regjeringen i Libya, Mohamed Hejazi, bekrefter at det var libyske regjeringsstyrker som sto bak angrepet.

– Et skip er beskutt med granater rundt 16 kilometer utenfor kysten av Derna. Vi hadde advart dem mot å nærme seg havnen i Derna, sier han.

Da skipet gjorde vendereis og forsøkte å forlate området, ble det utsatt for et flyangrep, opplyser tyrkisk UD.

Skipet ble skutt i brann og taues nå inn til Tobruk, opplyser en militær kilde i landet.

Forbanner

– Vi fordømmer på det sterkeste dette foraktelige angrepet på et sivilt fartøy i internasjonalt farvann, og vi forbanner dem som sto bak, heter det i en kunngjøring fra tyrkisk UD.

I januar ble to sjøfolk drept da libyske kampfly angrep et greskoperert tankskip utenfor kysten av landet.

Kampflyet tilhørte styrkene som kontrolleres av Libya internasjonalt anerkjente statsminister Abdullah al-Thinni.

Regjeringsstyrker

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land inntok Tripoli og styrtet og drepte landets mangeårige leder Muammar Gaddafi i 2011.

Islamistiske militssoldater jaget i fjor Thinni og de folkevalgte ut av hovedstaden Tripoli og opprettet sin egen regjering og nasjonalforsamling.

Thinni, som siden har etablert base i Tobruk helt øst i Libya, gikk i februar hardt ut mot Tyrkia og anklaget landet for å sende våpen til regjeringsfiendtlige militsgrupper for at «det libyske folk skal drepe hverandre». (©NTB)

skip,angrep,tyrkisk,tyrkia,libya-tyrkisk-skip,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,midtøsten,libya