Trump mener han ikke trenger et samlet parti

Mange tar til orde for at Det republikanske partiet må samle seg bak Donald Trump om han skal vinne presidentvalget i november. Hovedpersonen selv sier han ikke trenger støtte fra partifellene.

En økende andel republikanere – blant andre Mitt Romney og Bush-familien – har gjort det klart at de ikke kommer til å støtteTrumps forsøk på å bliUSAs neste president.

Dersom han blir partiets kandidat til valget, står mangemilliardæren trolig overfor en knalltøff kamp for å slå Demokratenes sannsynlige kandidatHillary Clinton. Men Trump tror han kan vinne uten støtte fra de sentrale skikkelsene iDet republikanske partiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES:Eit umogeleg valg

– Må partiet være samlet? Jeg mener faktisk ikke det. Jeg er veldig annerledes enn alle andre, kanskje, som har forsøkt å bli president, sier Trump i et intervju medABC News, som sendes i sin helhet på TV søndag.

– Jeg tror det hadde vært bedre om vi var samlet. Det ville vært noe bra ved det. Men jeg mener ikke at partiet faktisk må være samlet i tradisjonell betydning, fortsetter den kontroversielle eiendomsmogulen.

Vil stjele Sanders-velgere

Trump mener han appellerer til velgere på begge sider av den amerikanske politikken, og at han kan vinne presidentvalget ved å ta mange stemmer fraDemokratene når Clinton – sannsynligvis – blir utnevnt som kandidat.

– Jeg kommer til å ta millioner av stemmer fra Demokratene. Jeg kommer til å fåBernie Sanders' folk til å stemme, fordi de liker meg når det kommer til handel, hevder han.

Trump har flere ganger uttalt at Sanders blir behandlet dårlig av Det demokratiske partiet, og at han bør stille som uavhengig kandidat. Etter tirsdagens nominasjonsvalg i Indiana, som førte til atTed Cruz og John Kasich trakk seg og etterlot Trump alene i det republikanske nominasjonsfeltet,tvitret han:

– For en flott kveld vi fikk. Så interessant at Sanders slo Hillary. Det dysfunksjonelle systemet er totalt rigget imot ham.

LES:Bob Dole støtter Trump, men andre vil ikke

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mangler kjerneverdier?

De siste dagene har flere sentrale medlemmer av Det republikanske partiet uttalt at de ikke engang kommer til å stemme på Trump under presidentvalget i november. Lederen av Representantenes hus, Paul Ryan, «nøyde» seg med å si at han ikke er klar for å støtte ham ennå.

– Det republikanerne ønsker å se, er at vi har en kandidat som holder våre standarder. Jeg tror de konservative ønsker å vite om han har våre verdier og prinsipper, sa Ryan, som riktig nok har invitert Trump til et møte for å diskutere saken i neste uke.

Jeb Bush, som tidligere i år måtte gi tapt for Trump nominasjonskampen, har slått fast at han verken vil stemme på Trump eller Clinton.

– Donald Trump har ikke vist riktig sinnelag eller karakterstyrke. Han har ikke vist respekt for grunnloven. Og han er ikke en konsekvent konservativ. Dette er grunner til at jeg ikke kan støtte hans kandidatur, skrev Bush, sønn og bror av tidligere presidenter, på sinFacebook-side.