Ted Cruz stakk av med seieren under republikanernes nominasjonsvalg i Kansas og Maine lørdag og knappet ned på Donald Trumps forsprang i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat. Foto: Reuters / NTB scanpix

Trump gikk på en smell i Kansas og Maine

Ted Cruz knappet ned på forspranget til Donald Trump under lørdagens nominasjonsvalg og stakk av med seieren både i Kansas og Maine. Trump vant derimot i Kentucky og Louisiana.

Da 135 av de 155 delegatene som sto på spill var fordelt, var det klart at Cruz hadde stukket av med minst 64 mot Trumps 49.

Donald Trump leder likevel kappløpet om å bli republikanernes presidentkandidat med 388 delegater i ryggen, mens Texas-senator Ted Cruz har 299.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sakker akterut

Den eneste av de øvrige kandidatene som fortsatt er i nærheten, er Florida-senator Marco Rubio. Han fikk med se minst 13 delegater lørdag og er nå oppe i 124.

Rubio sakker imidlertid stadig mer akterut, og håpet svinner også for Ohio-guvernør John Kasich som bare har sikret seg 37 delegater i ryggen til nå.

Begge håper å gjøre det godt i sine respektive hjemstater 15. mars, men mye tyder på at Kasich gir opp etter dette.

Veien fram er uansett lang for dem alle, ettersom det trengs støtte fra 1.237 delegater for å bli republikanernes presidentkandidat.

Clinton øker forspranget

Blant demokratene vant Bernie Sanders i to av lørdagens tre delstater, Kansas og Nebraska, men det var likevel Hillary Clinton som stakk av med flest delegater etter å ha vunnet i Louisiana.

Clinton sikret seg støtte fra minst 65 nye delegater lørdag, mens Sanders fikk minst 47.

Sanders sier «den politiske revolusjonen» hele tiden har handlet om å få et stort antall arbeidere, ungdommer og andre som ikke tidligere har vært involvert i politiske prosesser, til å stemme. Han øyner nye seire og ser mot store stater som New York, California, Oregon og Washington.

– Jeg tror vi har en sjanse til å vinne i alle de statene, sa han lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kan ombestemme seg

Clinton har nå støtte fra 632 ordinære delegater, men i tillegg til dem har også 457 av partiets 712 såkalte superdelegater gitt uttrykk for støtte til henne.

Sanders har 441 delegater i ryggen og støtte fra 22 superdelegater, men superdelegatene kan ombestemme seg helt fram til landsmøtet åpner i Philadelphia 25. juli.

Republikanernes landsmøte holdes i Cleveland i Kasichs hjemstat Ohio uka før og åpner 18. juli. (©NTB)

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
Derfor er ikke Trump bra for USA (og ikke for oss andre heller)
Les også
Alle mot Trump i republikansk debattEngasjér deg!
Les også
– Listhaug må regne med kritiske spørsmålKringkastingsrådet
Les også
Ben Carson gir opp nominasjonskampenEngasjér deg!
Les også
Sanders, Cruz og Trump tok to stater hverEngasjér deg!