Israelske soldater som ble påkjørt på Vestbredden fredag, ble fraktet til sykehus for behandling. Foto: Reuters / NTB scanpix

To palestinere drept etter å ha kjørt på åtte israelere

To palestinere er drept etter at de i to forskjellige bilangrep kjørte på til sammen åtte israelske soldater fredag, opplyser den israelske hæren.

Den første episoden skjedde tidlig fredag da en palestiner kjørte på to israelske soldater ved en busstasjon på Vestbredden, ifølge israelsk politi.

– En palestiner traff to israelere som sto ved en busstasjon nær Kfar Adumim. Terroristen ble nøytralisert, opplyste israelske styrker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Palestineren ble skutt og drept. De to soldatene ble brakt til sykehus med lettere til moderate skader, opplyser israelsk helsepersonell. Kfar Adumim er en israelsk bosetting nordøst for Jerusalem.

Senere fredag opplyste den israelske hæren at seks israelske soldater ble påkjørt av en palestiner i et angrep nær Hebron.

– Sjåføren ble skutt og drept av en sivil israeler. To soldater ble fraktet til sykehus med skader, opplyser hæren.

Ifølge politi og helsemyndigheter var sjåføren bror til en mann som ble skutt og drept søndag etter å ha stått bak et lignende bilangrep.

Nærmere 100 palestinere er drept siden 1. oktober, over halvparten av dem fordi de skal ha gått til angrep på israelere.

Rundt 20 israelere er drept i den siste voldsbølgen, de fleste av dem i knivangrep eller påkjørsler med palestinske gjerningspersoner.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
Dødsoffer nummer 20Israel-korrespondenten
Les også
Kerry fordømmer palestinske knivangrep
Les også
Kampen mot Israel
Les også
Bistanden til palestinske myndigheter kuttes
Les også
Uppdrag granskning smutskastarDokumentar