Politiet holder igjen deltaker
...
Politiet holder igjen deltakere ved arrangementet i Garland, Texas, der Muhammed-karikaturer ble utstilt. To menn ble skutt og drept utenfor bygningen etter å ha løsnet skudd mot politiet. Foto: Mike Stone / Reuters / NTB scanpix
To menn drept ved utstilling av Muhammed-karikaturer i USA
Del
Politiet har skutt og drept to menn utenfor en bygning i Garland, Texas, der karikaturtegninger av profeten Muhammed ble utstilt, melder lokale medier.

NBC får opplyst fra politiet at mennene ble drept etter at de først hadde skutt mot politiet og skadd en sikkerhetsvakt utenfor arrangementet. Sikkerhetsvakten, Bruce Joiner, har ikke livstruende skader, men behandles på sykehus.

Ifølge politiet kom de to mennene kjørende i en bil og skjøt Joiner. Det er mistenkt at mennene hadde sprengstoffer på seg, og politiet bruker nå en bomberobot for å undersøke både mennenes og andre biler i området.

Tegnekonkurranse

Avisen Dallas Morning News beskriver arrangementet i Curtis Culwell Center i Garland som et antiislamsk arrangement. Det dreier seg angivelig om en tegnekonkurranse kalt «tegn profeten», som hadde en førstepremie på 10.000 dollar (76.000 kroner).

Arrangøren av den kontroversielle tegnekonkurransen er American Freedom Defense Initiative. Hovedtaler på arrangementet var den høyrepopulistiske, nederlandske politikeren Geert Wilders, noe han selv bekreftet via Twitter :

– Skudd avfyrt på ytringsfrihetsarrangement med Muhammed-tegninger i Garland. Jeg forlot nettopp bygningen etter å ha talt, skrev Wilders.

Evakuerte butikk og skole

Arrangementet var tungt bevoktet med opptil 40 ekstra polititjenestemenn. Alle som var til stede på utstillingen ble søndag kveld (lokal tid) bedt om å søke dekning inne i bygningen.

Politiet har også evakuert en Walmart-butikk i nærheten av frykt for at en tredje mistenkt befinner seg inne i forretningen med en håndgranat, melder News 8 . Dessuten ble alle som var til stede ved den nærliggende videregående skolen Naaman Forest evakuert.

Skytingen i Garland startet ved 19-tiden søndag (klokken 2 norsk tid), omtrent da arrangementet ble avsluttet.

usa-anti-islam-skudd,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,nord-amerika,usa