Sveriges utenriksminister uønsket i Israel

Den svenske utenriksministeren Margot Wallström får ikke komme på offisielt besøk til Israel, opplyser det israelske utenriksdepartementet.

– Israel stenger portene for offisielle besøk fra Sverige, sa den israelske viseutenriksministeren Tzipi Hotovely onsdag, ifølge avisenTimes of Israel.

Hun la til at den israelske regjeringen allerede i lang tid har avvist forslag om at Wallström kan komme på besøk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hotovelys uttalelse om at portene er stengt for alle svenske offisielle besøk, ble imidlertid moderert av andre representanter for Israels utenriksdepartement. Det er kun Wallström og hennes viseutenriksminister som er uønsket, ifølge Hotovelys stabssjef Noam Sela.

Da det svenske nyhetsbyrået TT kontaktet israelsk UD, opplyste en talsperson at besøksforbudet bare gjelder Wallström.

Den svenske utenriksministeren uttalte tidligere denne uken at det bør undersøkes om Israel har utført utenomrettslige henrettelser på palestinere.

----------

Bruk kommentarfeltet nederst på siden,

ogdelta i debatten på våre Facebook-sider:

– Løfven og company overrasker ingen idag. Den ene fadesen etter den andre dukker opp og likevel sitter de der. AP og company ligger ikke så langt etter de heller. Fra imigrasjons-fadesen til innenriksministern som ikke har noen problemer, til nå utenriksministern som helst vil støtte Hamas etc.,skriver Rolf Livendahl.