Trygve Slagsvold Vedum (Sp), Jonas Gahr Støre (Ap) og Siv Jensen (Frp) under partilederdebatten mandag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Støre åpner for endringer i formueskatten

På spørsmål fra statsminister Erna Solberg (H) om Ap i det hele tatt vil kutte i noen skatter uten å øke andre, åpnet Jonas Gahr Støre for å se på begrensede endringer formuesskatten.

Støre etterlyste første andre virkemidler enn redusert formuesskatt for å avhjelpe skadevirkningene av oljekrisen og for å bidra til omstillingen den norske økonomien er inne i da partilederdebatten under Arendalsuka dreide over på skatt. Han viste til at den rødgrønne regjeringen senket selskapsskatten med ett prosentpoeng før den ble kastet ut av regjeringskontoret.

– Men hvis du vil gi skattelettelse for å skape flere arbeidsplasser – hvem er det som må betale mer? Eller er du villig til å gi netto skatelettelser, sa statsminister Erna Solberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Støre svarte med å etterlyse den lenge varslede skattereformen.

– Formuesskatten har noen problematiske sider ved seg, og i forbindelse denne reformen kan vi kanskje gå løs på den – men vi må se på helheten, ved å se på hele bredden, sa Ap-lederen.

Tidligere i debatten framhevet han imidlertid at generelle kutt i formuesskatten svekker evnen til omstilling i økonomien og at de på lengre sikt til bidra til å øke de sosiale forskjellene her i landet.

Les også
KrF vil ha Barnas transportplan
Les også
SV-leder «vil gå i pluss»
Les også
Ap-lederen roser FrelsesarmeenAps valgkamp
Les også
Hareide vil over 6 prosentKrF valgkamp
Les også
KrF går på stemmejakt hos minoriteterStemmerettKrF valgkamp