Sp vil fjerne trosstøtten til utenlandske borgere

Senterpartiet vil fjerne trosstøtten til utenlandske statsborgere i Norge og foreslår samtidig at utlendinger ikke skal telle med i utregningen av stortingsmandater.

Det sier Sp-nestleder og leder av programkomiteen, Ola Borten Moe, til NRK. Han mener at grunnlaget for støtte til trossamfunnene utelukkende bør beregnes ut fra antallet norske statsborgere blant medlemmene.

– Alle i Norge står selvsagt fritt til å utøve sin tro på vanlig vis, men det er ikke nødvendigvis det norske fellesskapets jobb å betale for det, sier Borten Moe.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:

Partiet mener også at mandatfordelingen på Stortinget ikke bør reguleres av folketallet i hvert fylke, slik den gjøres i dag, men ut fra antall innbyggere med norsk statsborgerskap.

– Jeg synes det er unaturlig at mandatfordelingen på Stortinget baserer seg på antall innbyggere, all den tid du er nødt til å være norsk statsborger for faktisk å kunne stemme, sier Borten Moe.

Olaug Bollestad i KrF er kritisk til forslagene og sier blant annet at de som ikke har stemmerett, trenger personer i Stortinget som taler deres sak.