Statsminister Erna Solberg (H) talte på søsterpartiet Moderaternas landsmøte i Karlstad lørdag. Foto: Fredrik Karlsson / TT / NTB scanpix

Solberg ventet mer om integrering fra Oslos nye byregjering

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun ble «litt forbauset» over at erklæringen til Oslos nye rødgrønne byregjering ikke inneholdt mer om hvordan hovedstaden skal takle sin andel av den store flyktningtilstrømmingen.

Les mer om byrådserklæringen i Oslo

Ap, SV og MDG la mandag fram sin politiske plattform for hvordan de vil styre hovedstaden de neste fire årene. Der sto det lite om hvordan byregjeringen vil møte integreringsutfordringene i kjølvannet av den pågående store flyktningtilstrømmingen til Europa og Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er litt forbauset over at det ikke kom mer på dette i erklæringen, siden dette er den største utfordringen vi har nå, uttalte Solberg til P4 tirsdag, da hun deltok på en dialogkonferanse i Oslo mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene.

– Men jeg forventer at byregjeringen i Oslo vil komme med mer om dette når de kommer i gang med arbeidet, uttalte Solberg.

– Det eneste den påtroppende byregjeringen skriver om flyktningkrisen, er en formulering innledningsvis om at de «er beredt til å ta vår del av ansvaret for å ta imot flyktninger som trenger bosetting, i samarbeid med staten og andre kommuner og frivillige organisasjoner».

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Nytt byråd i Oslo: Sykkel - kirke 31-0Nytt byråd i Oslo
Les også
Høyre ber Raymond Johansen redegjøre i Stortinget
Les også
Johansen (Ap) håper på bredt samarbeid i Oslo
Les også
MDG: – Vi skal gjøre Oslo til en grønnere by
Les også
– Klima preger byrådserklæringen