Finansminister og Frps partileder Siv Jensen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siv Jensen mener Syria-avtalen er uklar

Frp-leder Siv Jensen mener onsdagens Syria-avtale ikke er god, men synes det største problemet er at den er «vanskelig å lese». Hun sier partene må klargjøre hva de egentlig er blitt enige om.

– Vi har vært helt klare på hva vi mener om dette. Vårt landsmøte sa klart fra at det er uaktuelt å ta imot flere kvoteflyktninger, så vi mener selvsagt at dette ikke er en god avtale, sier Jensen når hun blir bedt om å kommentere avtalen seks av de andre partiene på Stortinget har inngått. Fremskrittspartiet brøt forhandlingene før helgen.

– Problemet med avtalen er at det er vanskelig å lese den og få klarhet i hva den egentlig innebærer. Det er mange forbehold som jeg mener avtalepartnerne må bringe klarhet i, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Frp-lederen er ikke villig til å si noe umiddelbart om hva avtalen vil ha å si for samarbeidet i regjeringen. Tidligere på dagen sa nestleder Per Sandberg at det kunne være aktuelt å gå så langt som å stille kabinettsspørsmål dersom Frps landsstyre mener partiet ikke kan være med på å administrere avtalen.

– For øyeblikket må vi konsentrere oss om å få partene til å klargjøre hva de egentlig mener. Dette har i verste fall store konsekvenser, og det må de bringe på det rene, sier Jensen. Hun understreker at Frps stortingsgruppe ikke har rukket å drøfte saken i full bredde ennå, ettersom det er svært kort tid siden avtalen ble offentliggjort.

Les også
Kompromiss om Syria-flyktningene
Les også
Skei Grande er klar til å gå inn i regjering
Les også
Valgforsker: Sandberg ikke lett å bli klok på
Les også
Fremskrittspartiet truer med kabinettsspørsmål
Les også
Frp bryter Syria-forhandlinger