SAS innstiller fly til Tyrkia, Norwegian fortsetter

SAS sender tomme fly til Tyrkia for å hente passasjerer. Norwegian flyr som normalt til Antalya på lørdag, på tross av UDs reiseråd.

– Vi følgerUtenriksdepartementets reiseråd og flyr ikke ned noen passasjerer i dag. Men vi flyr ned tomme fly for å hente passasjerer som skal hjem, sier kommunikasjonsdirektør iSAS, Karin Nyman, til NTB.

SAS innstilte begge sine to flygninger tilTyrkia lørdag. Det første skulle ha gått fraKøbenhavn klokken 6.30 og det andre fraOslo klokken 14. Passasjerene som har kjøpt plass på returflyene fra Tyrkia blir hentet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES:– Militærkupp hører ikke hjemme i Europa

Til tross for at Utenriksdepartementet fraråder reiser til Tyrkia som ikke er strengt nødvendige, harNorwegian besluttet å gjennomføre flygingene til landet lørdag.

– Vi flyr til Antalya, for der har det vært forholdsvis rolig. Situasjonen er også mer under kontroll i Tyrkia nå. Samtidig er det veldig viktig for oss å hente de passasjerene som skal hjem. Vi har fulle fly på vei hjemover, så det er viktig å få fraktet dem hjem, sier pressekontakt Astrid Mannion i Norwegian til NRK.