Den politisk interessen blant elever på den videregående skole i Norge er økende, viser fersk undersøkelse. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Rekordpåmelding til skolevalget

Så langt er 190.000 elever fra mer enn 400 videregående skoler påmeldt til skolevalget. Det er den høyeste påmeldingen noensinne.

I tillegg er den politiske interessen blant elevene stigende, viser en valgundersøkelse fra Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste (NSD), som på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet har ansvar for skolevalgene.

– Etter en periode med minkende interesse på 90-tallet ser det ut til at interessen er stigende, sier spesialrådgiver ved NSD, Atle Jåstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De nasjonale skolevalgene ble arrangert i Norge for første gang i 1989 og er et viktig barometer for selve valget. Årets skolevalg er det femtende i rekken og arrangeres kort tid før kommune- og fylkestingsvalget 15. september.

– Gjennom skolevalgene håper vi å styrke det politiske engasjementet gjennom tilrettelegging av lærestoffet og deltakelse i valget. Skolevalgene er dessuten en arena der ungdomspolitikerne får øvd seg i debatt og valgkamp, sier Jåstad. (©NTB)

Les også
Forskere: – Kortsiktig å legge ned skoler
Les også
Kommunene sier ja til å bosette over 10.000 flyktninger
Les også
Grønn rekordmåling