Tsjekkias president Milos Zema
...
Tsjekkias president Milos Zeman er svært kritisk til vedtaket om flyktningkvoter fra EUs innenriks- og justisministermøte tirsdag. Foto: Zhang Lintao / Reuters / NTB scanpix
Raser mot fordeling av asylsøkere
Del
Representanter fra EU-landene som stemte mot vedtaket om bindene fordeling av asylsøkere tirsdag kveld, er ikke sparsomme med kritikken av beslutningen.

Romania, Slovakia, Tsjekkia og Ungarn stemte alle mot fordelingen, men blir nå tvunget til å ta imot et antall asylsøkere fra Hellas og Italia. Det får toppolitikere i landene til å se rødt.

– Bare framtiden kan vise hvilken tabbe dette var, tordnet Tsjekkias president Milos Zeman ifølge BBC .

– Vi vil veldig snart innse at keiseren ikke har klær. Dette var et nederlag for sunn fornuft, fulgte hans innenriksminister Milan Chovanec opp.

Slovakias statsminister Robert Fico er blant dem som går hardt ut mot beslutningen. «Vi vil ikke respektere dette diktatet fra majoriteten», sa han.

I Latvia, et land som stemte for fordelingen av de 120.000 flyktningene og migrantene, marsjerte hundrevis av folk i gatene i protest mot vedtaket som ble gjort i EUs innenriks- og justisministermøte i Brussel.

Ungarns regjering sier i en kort uttalelse at landet vil respektere tirsdagens avgjørelse.

I EU-kommisjonens oversikt over fordeling av de første 66.000 asylsøkerne, skal Romania ta imot 2.475, Tsjekkia 1.591, Ungarn 1.294 og Slovakia 802 asylsøkere. (©NTB)

eu-flyktninger-motstandere-reax,utenriks,nyheter,politikk,eu,europa,romania,Slovakia,tsjekkia,ungarn,asylsøkere,flyktninger,schengen