Ifølge nye regler skal politiet bære våpenet på det ene låret og magasinet på det andre. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Politivåpen skal ikke lenger være ladd

Regjeringen har besluttet å forlenge politibevæpningen til 10. desember, men våpnene skal ikke lenger være ladd.

I praksis betyr dette at politifolkene skal ha pistolen i et hylster på låret, mens magasinet skal oppbevares i et eget hylster på det andre låret, skriverDagbladet.

Justisdepartementet bekrefter at den nye bevæpningsordningen betyr at våpen og ammunisjon bæres atskilt, slik Politidirektoratet (POD) tidligere har foreslått. Dette vil bli satt i verk «så snart nødvendig opplæring er gitt».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– POD har søkt om forlengelse av den midlertidige bevæpningen basert på trusselvurdering og fraværet av tilfredsstillende risikoreduserende tiltak. Jeg mener det er nødvendig å forlenge den midlertidige bevæpningen basert på PODs anbefaling. Jeg ser også fram til å motta PODs utredning av elektrosjokkvåpen som risikoreduserende tiltak, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Det var 21. november i fjor at norsk politi for første gang ble gitt en midlertidig bevæpningsordre. Bakgrunnen var en trusselvurdering fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og det nyopprettede Felles Kontraterrorsenter, som er et samarbeid mellom PST og Etterretningstjenesten. Ordren er fornyet flere ganger. (©NTB)