Politisjef ber misbrukere drepe narkolangere

Filippinenes politisjef Ronald dela Rosa oppfordrer landets stoffmisbrukere til å drepe narkolangerne.

– Hvorfor avlegger dere dem ikke et besøk, heller bensin på husene og setter fyr på boligene for å vise at dere er sinte, sa Rosa i en fjernsynssendt tale fredag.

– De nyter godt av pengene deres, penger som har ødelagt hjernene deres. Dere vet hvem narkosjefene er. Har dere lyst til å drepe dem? Gjør det. Å drepe dem er lov, fordi dere er ofrene, sa landets politisjef i talen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På spørsmål om president Rodrigo Duterte støtter Rosas oppfordring til drap og ildspåsettelse, avviser presidentens talsmann Ernesto Abella at politisjefens hensikt var å komme med noen slik oppfordring.

– Det finnes ingen oppfordring til noe sånt. Dette er en lidenskapelig uttalelse, sa Abella fredag, uten å utdype videre.

71 år gamle Duterte kom til makten i mai. Han har lovet å drepe titusener av mistenkte kriminelle med mål om å utrydde kriminalitet innen seks måneder.

– Hvis dere kjenner noen stoffmisbrukere, sett i gang, drep dem på egen hånd, fordi det vil være altfor smertefullt å få misbrukernes foreldre til å gjøre det, sa Duterte da han inntok presidentpalasset 30. juni. (©NTB)