Hadia Tajik (Ap) er leder av Stortingets justiskomité. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Politimann hardt ut mot Tajik på Facebook

Politimannen Stein-Robin Kleven Bergh, som tidligere har kalt Jens Stoltenberg et «krapyl», har lagt ut en krass melding om Hadia Tajik (Ap) på Facebook.

Politimannens statusoppdatering kommer etter at Ap-politikeren torsdag sa til Aftenposten at hun er kritisk til å forby utsagn som hyller terror.

«Sånne sitter på Stortinget – selvsagt for Ap. La oss hylle terrorister! Er ho tilhenger av ABB også? Fan?» skriver politimannen på sin Facebook-side, ifølge VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bergh fikk i 2013 avskjed fra jobben etter at han kalte daværende statsminister Jens Stoltenberg et «krapyl» som spredte løgner om Frp, på Facebook. Avgjørelsen ble senere omgjort, og Bergh jobber i dag som etterforsker ved Kongsvinger politistasjon.

Selv mener han det må være lov å spørre om Tajik støtter Anders Behring Breivik.

– Uttalelsene hennes forgyller, etter min mening, terrorisme, og da må det være et greit spørsmål å stille. Jeg påstår ingenting, jeg bare stiller spørsmål ved om hun er tilhenger av terrorisme, sier han til avisen.

Tajiks politiske rådgiver, Svein Tore Bergestuen, presiserer at hun ikke støtter innholdet i uttalelser som støtter terror, selv om hun ikke ønsker å forby dem.

Les også
Mer religion i offentligheten
Les også
Iranske kvinner slår ut håret
Les også
Tajik vil beskytte varslere med lovendring
Les også
Behøver ikke flere imamer, men Kristus
Les også
– Hvorfor tillater dere muslimer å flytte til Norge?