Politiet brukte gummikuler under Trump-demonstrasjon

Politiet i Portland i Oregon har skutt med gummikuler mot demonstranter som protesterer mot Donald Trump. Den ulovlige demonstrasjonen utviklet seg til opptøyer, ifølge politiet.

* Les flere nyheter etter presidentvalget i USA

– Etter flere ordrer om å oppløse folkemengden, har politiet tatt i bruk ikke-dødelige våpen som gummikuler, tårespray og pepperspray, melder byens politi på Twitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Anslagsvis 1.500 mennesker demonstrerte mot Trump i Portland torsdag kveld. Politiet meldte at stemningen ble stadig mer aggressiv, og at demonstranter hadde begynt å ødelegge butikkvinduer og ødelegge biler på sin vei gjennom gatene. Det ble også observert flere personer væpnet med baseballkøller og utstyrt med fakler i folkemengden, melder Portland-politiet.

Etter hvert valgte politiet å omtale demonstrasjonen som rene opptøyer. Demonstranter begynte å kaste gjenstander mot politiet.

– På grunn av utstrakt kriminell og farlig oppførsel, er demonstrasjonen nå et opprør. Vi har advart folkemengden, het det i en melding fra politiet.

Folk ble oppfordret til å forlate stedet.

– Folk som ikke ønsker å bli forbundet med anarkister, bør forlate området umiddelbart. Fredfulle demonstranter bes gå til Pioneer Square, tvitret politiet.

* Les flere nyheter etter presidentvalget i USA