PST varslet om naziflagg i Kristiansands julegate

Natt til onsdag hengte noen opp et tysk naziflagg i Kristiansands handlegate Markens. Politiets sikkerhetstjeneste er varslet.

Dan Borge var en av dem som fikk en ubehagelig overraskelse tidlig onsdag morgen. Midt i byens hovedgate hang det karakteristiske flagget med hakekorset i øyehøyde, melderTV 2.

– Jeg ble ganske sjokkert. Det er veldig, veldig synd, sier Dan Borge til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 I dag tidlig oppdaget han naziflagget som var hengt opp i hovedgata Markens i Kristiansand da han var på vei til toget.

– Var det andre folk der?

– Det var noen arbeidere litt lenger nede, men det er ikke sikkert at de hadde sett det. Det har sikkert vært flere som har sett det og gått videre, sier Borge.

Operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt bekrefter hendelsen og sier en patrulje undersøker om det har dukket opp flere flagg eller lignende symboler. Han forteller også at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er varslet.

– Det er PST som har ansvaret for å kartlegge og å holde oversikten over høyreekstreme miljøer. Derfor er det naturlig å koble inn dem i en sak som denne, sier Hyberg.

Han sier politiet også tidligere har opplevd at det er hengt opp ekstreme symboler og plakater i byen, noe han ikke har sansen for.

– Nazismen representerer et menneskesyn som ikke er forenlig med høytiden vi nå går inn i. Dette er virkelig ikke greit, og det er også grunnen til at vi tar slike saker på alvor.