Politiets utlendingsenhet i Os
...
Politiets utlendingsenhet i Oslo mottar hver dag i overkant av 40 asylsøkere. Her blir fingeravtrykken deres registrert og de får ID-kort. (Arkivfoto:  Heiko Junge / SCANPIX)
PST koblet inn etter funn hos nye asylsøkere
Del
Politiets utlendingsenhet (PU) har koblet inn Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etter funn av bekymringsfullt materiell hos flere nyankomne asylsøkere.

– Det er gjort funn av materiell på søkerne som gir grunn til sikkerhetsbekymring, og vi har varslet PST. Dette har sikkert sammenheng med at flere ankommer våre lokaler enn tidligere. Det gjelder naturlig nok et mindretall, men det er tiltakende, og bekymringsfullt, sier sjef for Politiets utlendingsenhet (PU) Kristin Kvigne til VG .

PST bekrefter saken, men sier de ikke ønsker å gå i detalj om hva som er avdekket.

– Vi ser også en økning i bekymringsfull informasjon som kommer fram i forbindelse med den økende tilstrømningen av flyktninger fra konfliktområder, sier kommunikasjonsdirektør i PST Trond Hugubakken.

Assisterende PU-sjef Morten Hojem Ervik påpeker at det alltid er noen ønsker å utnytte asylsystemet.

– For oss er det viktig å identifisere disse, og finne de som har rett til opphold. Det er en tidkrevende prosess, sier han.

Frivillige stiller opp: Asylsøkere får mat og blir ønsket velkommen i Oslo  

pst-asyl-bekymret,innenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,vold,norge,Riksnyheter,oslo,pst,politiets sikkerhetstjeneste,kristin kvigne,politiets utlendingsenhet,pu,trond hugubakken,morten hojem ervik