Israels statsminister Benjamin Netanyahu får ikke møte president Barack Obama under sitt USA-besøk i mars. Foto: Abir Sultan / Reuters / NTB scanpix

Obama og Kerry vil ikke møte Netanyahu i USA

Verken president Barack Obama eller utenriksminister John Kerry kommer til å møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu når han besøker USA i mars, opplyser Det hvite hus.

Årsaken er at Obama ikke ønsker at det skal se ut som om han forsøker å påvirke det nært forestående valget i Israel i mars, sier Bernadette Meehan, talsperson for Obamas nasjonale sikkerhetsråd. Utenriksdepartementet oppgir samme grunn.

Israel er en nær alliert av USA, og det er svært uvanlig at israelske ledere ikke blir tilbudt et møte med den amerikanske presidenten under besøk til USA.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Avgjørelsen vil ventelig gjøre det allerede anstrengte forholdet mellom Obama og Netanyahu vanskeligere, skriver Reuters.

Netanyahu har på sin side varslet at han kommer til å tale til Kongressen under sitt USA-besøk. Ifølge Det hvite hus ble Netanyahu invitert av republikanske kongressmedlemmer uten å forhøre seg med president Obama først, noe som er et brudd på protokollen.

Les også
Anklager Israel for grensekrenkingGolan-uro
Les også
Økt gavestrøm fra Norge til IsraelGaver til Israel
Les også
Ungdom som brenner for misjon i Israelreturn2sender
Les også
Israel og okkuperte områder
Les også
Israel og okkupasjonen
Les også
Gammel palestinavenn på besøk i Israel
Les også
Et nasjonalhjem for jødene