Illustrasjonsbilde: Robert Schlesinger / NTB scanpix

Norske politikere mener Amnesty bommer

Flere norske partier mener det er skivebom, oppsiktsvekkende og underlig når Amnesty International mener sexhandel bør avkriminaliseres.

– Jeg mener de bommer totalt. Det overrasker meg at de legger seg på den linjen. Sexkjøpsloven er et viktig virkemiddel for å hjelpe flere ut av menneskehandel og hindre at flere blir rekruttert inn, sier Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til VG.

Amnesty vedtok tirsdag på et internasjonalt møte i Dublin å støtte avkriminalisering. Organisasjonen mener forbud mot prostitusjon gjør sexarbeidere mer utsatt for vold og diskriminering.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Arbeiderpartiets Kari Henriksen kaller vedtaket underlig og sier at man ved å kriminalisere sexkjøp bidrar til å forebygge vold og overgrep.

– Dette er meget oppsiktsvekkende. Med dette er Amnesty med på å legitimere prostitusjon som utgjør en vesentlig del av den menneskehandelen som foregår i Europa i dag, sier Hårek Elvenes (H) til VG.

Fremskrittspartiet er imidlertid på linje med Amnesty og mener organisasjonen bruker samme argumentasjon som partiet brukte da de stemte nei til sexkjøpsloven.

– Frp og mange andre som tok del i debatten var motstandere av å kriminalisere dette fordi de som selger sex blir gjort rettsløse, sier stortingsrepresentant Bente Thorsen (Frp) til TV 2.

Les også
De tar luften ut av sin egen ballongEn dag
Les også
«Hvordan kunne jeg si nei til å gjøre en forskjell?»A21
Les også
Håper å skaffe 2000 givere mot menneskehandelEn dag
Les også
Den største likestillingskampenDagrun Eriksen