En norsk politikvinne sammen en gruppe asylsøkere på Storskog grensestasjon på den norsk-russiske grensen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Nesten 1.000 Storskog-asylanter har forsvunnet

Norske myndigheter vet ikke hvor 937 asylsøkere som kom til Norge fra Russland i fjor, befinner seg, viser tall fra UDI.

Flere av asylsøkerne som UDI ikke kjenner tilholdsstedet til, kan leve i skjul, melder NRK. Andre kan ha valgt å forlate landet frivillig.

– Veldig mange velger å reise ut. Enten at de befinner seg på ukjent adresse i Norge, eller reiser videre i Europa. Det er uverdig, og man må nå få en stopp på dette og realitetsbehandle de søknadene man ikke har en avtale med Russland om å ta imot, sier Jon Ole Martinsen, seniorrådgiver i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I fjor høst kom i alt 5.441 asylsøkere til Norge over Storskog i Finnmark. 3.913 personer er i mottak eller omsorgssenter. 445 har reist, enten frivillig eller blitt returnert av politiet. 50 er registrert på en privat adresse, 45 er hentet av politiet, og 8 er i kirkeasyl, ifølge UDI.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Nordmenn vil skjule flyktninger
Les også
Nesten 18.500 fikk permanent oppholdstillatelse i fjor
Les også
80.000 asylsøkere kan få avslag i Sverige
Les også
UNHCR bekymret over asylforslag om familiegjenforening
Les også
– Asylsøkere i Norge har brutt russiske lover
Les også
Kirkeasylets dilemma