En mor og et barn fra rohingya-minoriteten ankom Indonesia som båtflyktninger forrige uke. Flere tusen mennesker har begitt seg ut på den samme, risikable ferden. Foto: Darren Whiteside / Reuters / NTB scanpix

Myanmar tok ikke rohingyaene med i folketelling

Rohingya-minoriteten er ikke med i Myanmars første folketelling på 30 år. Resultatene ble kunngjort samtidig som Myanmar lovet å se på årsakene til flyktningkrisen i Asia.

I folketellingens spørreskjema var det ikke mulig for rohingyaene å identifisere seg som medlem av folkegruppen. Folketellingen ble utført i mars og april 2014, og resultatene ble offentliggjort fredag.

– I den nordlige delstaten Rakhine ble en stor del av befolkningen utelatt fra folketellingen på grunn av de pågående spenningene og kravet om å få kalle seg rohingya, sier FNs spesialrådgiver for Myanmar, Vijay Nambiar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LEDER: Myanmars forfulgte muslimer

Myanmars folketall – 51,5 millioner – inkluderer i stedet et anslag for hvor mange rohingyaer som bor i Rakhine, ifølge FN.

Fredag lovet Myanmar å se på årsakene til flyktningkrisen i Asia. Mange av de tusenvis som har forsøkt å krysse Bengalbukta til land som Indonesia, Malaysia og Thailand, er rohingyaer.

Rohingyaene nektes statsborgerskap i Myanmar, og omtales av myndighetene som utlendinger.

Les også
Myanmar vil drøfte rohingya-flyktningene
Les også
Bare kristne flyktninger?
Les også
Myanmars forfulgte muslimer
Les også
Myanmar vil ikke ha skylden for flyktningkrisen
Les også
Over 200 båtflyktninger reddet av Myanmars marine