Mobbeoffer får 2 millioner i erstatning fra kommune

Ulstein kommune i Møre og Romsdal er av Sunnmøre tingrett dømt til å betale 2 millioner kroner i erstatning til en 28 år gammel mann som i oppveksten ble utsatt for omfattende mobbing.

– Jeg har valgt å ikke ha de store forhåpningene, for hvis jeg ikke hadde vunnet fram, ville en slik dom vært knusende. Nå er jeg veldig glad for å bli trodd, sier Glen Børge Løset Flø fra Ulstein tilSunnmørsposten.

28-åringen ble mobbet gjennom hele grunnskolen og gikk derfor til sak mot kommunen. Retten festet lit til Fløs historie.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Det er sannsynlig at Flø ville klart videregående skole dersom en tenker seg at han ikke var påført langvarig og traumatiserende mobbing», heter det i dommen.

Retten legger til at «den enkelte elev skal ha et skolemiljø der han beskyttes mot alvorlig og langvarig mobbing fra medelever. Rettslig sett er det vanskelig å se at kommunen har oppfylt det Flø og hans foresatte «med rimelighet» kunne forvente av skolen».

– Kommunen tapte på samtlige punkter, min klient har vunnet fullt ut, sier Fløs advokat Lars-Henrik Windhaug.

Advokat Øyvind Renslo, som representerer Ulstein kommune, sier det er for tidlig å si noe om det er aktuelt å anke.

I tillegg til å betale 1,66 millioner i personlig erstatning til Flø, må kommunen ut med 300.000 kroner i erstatning for økonomiske tap og hans sakskostnader. (©NTB)