GISLER: Maliske politistyrker stilte mannsterke opp rundt hotellet i Bamako. Foto: Habibou Kouyate, AFP, NTB Scanpix

Misjonærene i Mali holder seg innendørs

Det befinner seg trolig ingen nordmenn blant gislene på hotellet i Malis hovedstad Bamako, selv om UD ikke kan utelukke dette.

– Jeg merker ingen ting her i byen, det er ganske rolig. Men jeg har ingen planer om å gå ut, sier Therese Glendrange til VG.

Hun jobber i Mali for Normisjon og befinner seg i Bamako. Hun er ikke direkte berørt av hotellangrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har visst at området er usikkert lenge, sier hun til NTB.

Forsvaret har vært i kontakt med de i underkant av 40 norske som inngår i FNs fredsstyrke i landet, og oberstløytnant Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter bekrefter at ingen av dem befinner seg på Radisson Blu-hotellet som ble angrepet av rundt ti væpnede menn fredag morgen.

– Alt norsk militært personell i Bamako er gjort rede for, og de er ikke berørt av situasjonen, sier Moen til NTB.

Ikke berørt

Kirkens Nødhjelps stedlige representant i Mali, Ryborg Knudsen, befinner seg også i Bamako, men er heller ikke direkte berørt av terroraksjonen.

– Alle våre ansatte er i sikkerhet. Vi har blitt rådet til å bli der vi er og unngå å bevege oss rundt i byen til situasjonen er avklart, forteller hun.

– Situasjonen i Mali er kompleks. På den ene siden foregår det en fredsprosess hvor væpnede grupper og regjeringen har kommet til enighet om en avtale, og det har vært en positiv utvikling den siste tiden. På den annen side er det grupperinger som ikke er en del av denne prosessen og som har kommet med trusler om terrorangrep, sier Knudsen.

Ingen diplomater

Norge har ingen ambassade i Mali, og det befinner seg heller ingen norske diplomater på reise i landet, opplyser pressevakt Rune Bjåstad i Utenriksdepartementet til NTB.

Han tør likevel ikke utelukke at det befinner seg norske statsborgere på hotellet som er under angrep.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er for tidlig å fastslå om det befinner seg nordmenn på dette hotellet, men så langt har vi ingen indikasjoner på det, sier Bjåstad. (©NTB)

Les også
170 tatt som gisler på hotell i Bamako i Mali
Les også
NMS må kutte arbeid mot omskjæring
Les også
Brende får kritikk for å kutte i langsiktig bistand
Les også
Samlet inn 1,5 millioner på noen timer