Familien til lærerassistenten som ble drept i Trollhättan torsdag, besøkte lørdag minnestedet utenfor skolen. Foto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix

Minnestund i Trollhättan etter skoleangrepet

Familie, venner og resten av lokalsamfunnet i Trollhättan samlet seg lørdag til minnestund for ofrene for angrepet ved Kronan skole.

Byen er fortsatt preget av sjokk og vantro etter det grufulle angrepet der 21 år gamle Anton Lundin Petterson drepte lærerassistenten Lavin Eskandar (20) og eleven Ahmed Hassan (15).

Lørdag ettermiddag strømmet hundrevis av mennesker til et forsamlingslokale i Trollhättan for å delta på en minnemarkering for ofrene. Tidligere på lørdagen besøkte den nærmeste familien til drapsofferet Lavin Eskandar minneplassen utenfor skolen der angrepet skjedde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tente lys for sønnen

– Lavin, du er en engel, en helt, ropte den gråtende og sønderknuste moren hans mens hun holdt et bilde av sønnen. Deretter tente hun to lys til minne om sønnen og det andre drapsofferet.

– Dette lyset er for Ahmed, sa hun da hun tente det.

Lavins bror Leith sier til avisa GT at familien sørger dypt, men at de ikke hater gjerningsmannen.

– Lavin ga så mye kjærlighet, så vi har ikke plass i våre hjerter til å kjenne hat. Verken mot han eller hans familie, sier broren.

Frykt

Det brutale sverdangrepet har skapt frykt i lokalsamfunnet, og mange er nå redde for å gå ut, ifølge Aftonbladets reporter på stedet.

Gjerningsmannen, Anton Lundin Pettersson (21), ble skutt av politiet og døde senere av skadene. Mange har beskrevet ham som en einstøing som viste sterk motstand mot innvandring og som hadde sterke nazisympatier.

Men rektoren på yrkesskolen der han gikk, sier til Aftonbladet at hun ikke oppfattet ham som en einstøing, men tvert imot som en hyggelig og høflig gutt.

– Jeg ble svært sjokkert da jeg fikk vite dette, sier hun til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På bedringens vei

To andre personer, en 41 år gammel lærer og en 15 år gammel elev, ble alvorlig såret og ligger fortsatt på sykehus.

Tilstanden beskrives lørdag som alvorlig, men stabil for begge. 41-åringen er overført til Sahlgrenska universitetssykehus for spesialistbehandling, mens 15-åringen behandles på det lokale sykehuset. Han ble fredag flyttet fra intensivavdelingen og er ifølge sykehuset på bedringens vei.

Les også
Skoler i Oslo får varslingssystem mot angrep
Les også
– Kirken er lite relevant for de som er rammetTrollhätten-tragedien
Les også
Sterk polarisering på nettet etter rasistangrep i Sverige
Les også
Svenske skolebarn hjemme etter rasistangrepet
Les også
Politiet bekrefter at skoleangrepet var rasistisk motivertFakta om skoleangrepet i Sverige