Massegraver funnet i Malaysia

Flere massegraver med det som kan være levninger etter hundrevis av flyktninger fra Myanmar og Bangladesh, er funnet i Malaysia, ifølge malaysiske medier.

Malaysisk politi har avdekket 30 store graver som inneholder levninger av flere hundre mennesker i delstaten Perlis nord i landet, på grensen mot Thailand, skriver avisa Utusan Malaysia søndag.

Avisa The Star skriver i sin nettutgave at det ble funnet nærmere 100 lik i én grav fredag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Smuglerruter

Malaysisk politi er foreløpig sparsomme med opplysninger, men sier det skal holdes en pressekonferanse mandag.

Det er ikke klart om levningene i massegravene stammer fra mennesker som tilhørte minoritetsgruppa rohingya fra Myanmar.

Det nordlige Malaysia ligger i ruten som menneskesmuglere bruker for å frakte folk fra Myanmar til områder lenger sørøst. De aller fleste av flyktningene er rohingyaer som flykter fra forfølgelse i Myanmar, samt folk fra Bangladesh på jakt etter jobb og et bedre liv.

Båtflyktninger

Smuglere har også brukt det sørlige Thailand som smuglerrute, og malaysisk politi sier ifølge avisa Utusan Malaysia at massegravene som nå er oppdaget, trolig har sammenheng med en massegrav som ble oppdaget på thailandsk side av grensen tidligere denne måneden.

Over 3.000 flyktninger, de aller fleste fra Myanmar og Bangladesh, har kommet i land i Malaysia og Indonesia de siste ukene etter å ha drevet rundt på sjøen i overfylte båter i uker og måneder.

Les også
Bare kristne flyktninger?
Les også
Over 200 båtflyktninger reddet av Myanmars marine
Les også
Drevet til sjøs av radikale buddhister
Les også
Ber 10.000 flyktninger vente på turRiyad Ali
Les også
Myanmar vil drøfte rohingya-flyktningene