MDG: – Nobelkomiteen har gjort jobben sin

Nobelkomiteen har rettet søkelyset på en samfunnsutvikling som har kolossale konsekvenser for både regionen og hele Europa, sier Miljøpartiet De Grønnes talsperson Rasmus Hansson.

Les flere saker og reaksjoner påfredsprisen 2015

– Jeg synes Nobelkomiteen har gjort jobben sin og rettet søkelyset på et sted hvor folk kanskje ikke hadde tenkt de skulle gjøre det, nemlig Afrika og Nord-Afrika, sier Hansson til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Søkelyset er rettet mot en samfunnsutvikling som har kolossale konsekvenser både for de det gjelder i regionen – og som vi ser for hele Europa, fordi dette jo er det vellykkede resultatet av den arabiske våren som til dels har gått fryktelig dårlig, sier Hansson.

Han mener den fredelige demokratiprosessen i Tunisia har kunnet skje siden aktører i sivilsamfunnet har tatt ansvar og opprettholdt en fredelig demokratisk dialog – og fordi hæren har holdt seg på matta.

– Vi har hatt et samfunn hvor mange nok har vært ansvarlige nok til å unngå vold og overgrep. Og det gir et kolossalt mye bedre resultat enn i de landene hvor man ikke har klart det, avslutter Hansson. (©NTB)