Nedlagte Stensby sykehus i Akershus kan bli mottak for 3.000 asylsøkere. Hinsides all fornuft, sier ordføreren. Foto: Rune Petter Ness, NTB scanpix

Liten bygd kan få gigantmottak for asylsøkere

Bygda Minnesund i Eidsvoll kommune kan få akuttmottak for et stort antall asylsøkere. Eierne av nedlagte Stenby sykehus mener eiendommen kan gi rom for 3.000 asylsøkere.

Det er seks ganger så mange mennesker som de 500 innbyggerne det er i bygda i dag.

Gamle Stensby har stått tomt i to år. Eierne, Akershus omsorgssenter, har søkt Eidsvoll kommune om å få ta imot 818 flyktninger i første omgang, melder NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det nedlagte Stensby sykehus egner seg godt til i første omgang å huse opp mot 1.000 asylsøkere, sier prosjektkoordinator Lorentz Kielland.

I første omgang har eierne og UDI søkt om akuttinnkvartering av 818 flyktninger i de avstengte sykehuslokalene.

– Sykehuset ble etablert for å ta vare på mennesker, og et akuttmottak er nettopp å ta vare på mennesker. Det ligger allerede en veldig god energi i byggets formål, sier prosjektkoordinator Kielland.

Ordfører John-Erik Vika (Sp) i Eidsvoll legger ikke skjul på sin skepsis til planene.

– Jeg er gjort kjent med dette høye antallet via journalister i NRK. Per nå må jeg selvsagt ta høyde for at antallet ikke stemmer. 3.000 flyktninger til Minnesund vil være uhørt og hinsides all fornuft, sier Vika til Eidsvoll Ullensaker Blad.

– Infrastrukturen på Minnesund er ikke bygd opp til å takle dette. Slik jeg forstår det er dagens avløpssystem kun i stand til å ta imot 300-400 innbyggere til. Det er mye som må på plass før systemet kan ta imot dette antallet nye innbyggere, sier ordføreren.

Sykehuset, som ble nedlagt i 2013, ble i høst solgt til kinesiske investorer for 23 millioner kroner. Ni millioner under takst, ifølge Eidsvoll Ullensaker Blad. (©NTB)

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Vitne pågrepet etter asylbrann i Hemsedal
Les også
Frykt ikke!
Les også
Solberg: – Mottakssystemet er i krise
Les også
Strengere grensekontroll i Norge
Les også
Sverige strammer inn asylpolitikken