Amerikanske Jay Leno er vert for årets nobelkonsert. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Leno vitset om Trump under nobelkonserten

Programleder Jay Leno vitset om både den republikanske presidentkandidaten Donald Trump og Russlands president Vladimir Putin under åpningen av nobelkonserten.

– Det er en stor ære for meg å være her i kveld. Først vil jeg, som amerikaner, offentlig beklage for familien Kardashian. Kan jeg slenge inn Donald Trump der, også? sa Leno til stor jubel fra publikum da han entret scenen.

Kurt Nilsen opptrer på fredspriskonserten. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Den republikanske presidentkandidaten Trump forårsaket nylig verdensomspennende furore med sitt forslag om å nekte muslimer innreise i USA.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Trump vil nekte muslimer innreise til USA

Også Russlands president var en del av den amerikanske Tonight Show-programlederens åpningsinnlegg.

– Global oppvarming er et stort problem, ikke sant? Flere nobelprismottakere har tatt til orde for å gjøre noe med klimaendringene. Det som skjer, er skremmende. Med dette tempoet kan Vladimir Putin komme til å ta av seg skjorta i februar, sa Leno.

Fredsprisvinnerne ble hyllet av blant annet kronprinsparet under fredspriskonserten fredag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Før Leno entret scenen var det norske Kygo som åpnet konserten med tre låter. Først på programmet sto «Stole the Show» med Parson James, og deretter «Stay» med Maty Noyes før Kurt Nilsen entret scenen for å fremføre hiten «Firestone».

Les også
Trump vil nekte muslimer innreise til USA
Les også
Kaci Kullmann Fives tale til fredsprisvinnerne
Les også
Kvartetten: Vi skal ikke skuffe dere
Les også
Fredsprisvinnernes Nobel-foredrag
Les også
Øk den norske innsatsen mot IS