Angrepet mot Istanbuls politihovedkvarter skjedde dagen etter at en statsadvokat ble drept av en venstreradikal gruppe under en gisselaksjon. Bildet er fra begravelsesseremonien for statsadvokaten i rettsbygningen der han ble drept. Foto: Osman Orsal / Reuters / NTB scanpix

Kvinne med bombe drept i Istanbul

En kvinne ble skutt og drept av politiet i Istanbul idet hun forsøkte å angripe byens politihovedkvarter, melder tyrkiske medier. Kvinnen skal ha vært utstyrt med skytevåpen og en bombe.

En mann som deltok i angrepet, ble såret, men greide å komme seg unna, opplyste Istanbuls guvernør Vasip Sahin onsdag kveld. Han sier også at en politimann er lettere såret.

Tyrkiske TV-kanaler har meldt at mannen senere ble pågrepet, men dette er ikke bekreftet. Politiet ild etter at de to forsøkte å angripe politiets hovedkvarter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Istanbuls politistyrker er i høy beredskap etter at en venstreorientert gruppe tok en statsadvokat som gissel tirsdag. Statsadvokaten Mehmet Selim Kiraz ble drept under aksjonen. To venstreradikale gisseltakere ble også drept da politiet stormet rettsbygningen der han ble holdt fanget.

22 antatte venstreekstremister er pågrepet etter at den ytterliggående marxistgruppen DHKP-C tok ansvaret for aksjonen.

Kiraz etterforsket dødsfallet til en 15-åring, som ble skadd under demonstrasjoner i Istanbul i 2013 og døde etter å ha ligget et år i koma.

DHKP-C mener at gutten ble drept av politiet og krever at gjerningsmennene identifiseres og stilles for en «folkedomstol».

Les også
Solberg: – Må være forberedt på økt rekruttering til flere ekstremistiske miljøer
Les også
IS med offensiv mot kurdisk grenseby
Les også
Leger Uten Grenser: Verre i Jemen for hver dag
Les også
Franskmann dømt for å ha hjulpet jente å dra til Syria
Les også
Mange drept i bombing av flyktningleir i Jemen