Kronprinsesse Mette-Marit er t
...
Kronprinsesse Mette-Marit er til stede på en heldagskonferanse om skam og seksualitet på Riksscenen i Oslo mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Kronprinsessen på konferanse om skam og seksualitet
Del
Kronprinsesse Mette-Marit var til stede da Sex og samfunn hadde invitert til heldagskonferanse om skam og seksualitet i Oslo på Verdens seksuelle helsedag.

Konferansen, døpt Skamløsdagen, tok opp spørsmål om skambelagte områder innenfor seksualiteten. Arrangementet hadde flere celebre gjester, og årets konferansier var komiker Else Kåss Furuseth.

Etter innledningen ved daglig leder i Sex og samfunn Maria Røsok, tok Furuseth en skamløs prat med Oslo-ordfører Marianne Borgen i sofaen på Riksscenen i Oslo.

Blant temaene som ble diskutert var normalstørrelse for kjønnsorganer, og hvorvidt det i det hele tatt eksisterer noen «normal». Noah Lindaas tok i samtale med sykepleier Anders Røyneberg opp hvordan det er å være transperson i Norge i dag, mens «skam-nerd», journalist og forfatter Kathrine Aspaas la fram ny forskning om skam.

Senere mandag rundes arrangementet av med utdelingen av årets skamløspris, som i fjor ble delt ut til Sofia N. Srour, en av «De skamløse arabiske jentene».

 

prinsesse-sexkonferanse,innenriks,nyheter,Sosiale forhold,sex,norge,oslo