Finansminister Siv Jensen (Frp) minnet KrF på noen av partiets tidligere seire da hun la fram regjeringens forslag til neste års statsbudsjett i finanstalen til Stortinget mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

KrF-frieri i Jensens finanstale

Finansminister Siv Jensen (Frp) viet KrF litt ekstra oppmerksomhet da hun gikk gjennom forslaget til neste års statsbudsjett i finanstalen i Stortinget.

Jensen nevnte ikke KrFs veivalg, som partiet skal ta på sitt ekstraordinære landsmøte 2. november, men viste til gratis kjernetid i barnehager, reduserte barnehagesatser og økt skolestipend for de med dårligst råd som seire KrF har fått til tidligere.

– Og jeg kunne fortsatt. Listen over tiltak for å fange opp familier som sliter med fattigdom tidlig og gi dem den nødvendige hjelpen, er lang, hevdet finansministeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I budsjettet for neste år kommer det blant annet økt bostøtte og penger til ferietiltak for de med lavest inntekt, varslet hun.

– Vi foreslår også å utvide ordningen med gratis kjernetid i barnehage til å gjelde toåringer. Det er ikke minst et viktig integreringstiltak. Å få mødrene med innvandrerbakgrunn ut i arbeid, er noe av det viktigste vi kan gjøre for å redusere fattigdom, sa Jensen.

– Barna som blir født i en lavinntektsfamilie, må løftes. De skal ikke arve problemene. De skal få muligheter, sa finansministeren.

(©NTB)

Les også
Ropstad: – Et godt tilpasset budsjett
Les også
NRK og VG: Regjeringen vil ta imot flere kvoteflyktninger
Les også
Siv Jensen tror KrF vil ha blandede reaksjoner på statsbudsjettet
Les også
Regjeringen med KrF-vennlig budsjett – løfter barn og bistand
Les også
– Jeg skal bli kvitt trygda og få full jobb