Forstander Ervin Kohn i Det Mo
...
Forstander Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund (DMT). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Kohn frykter muslimsk jødehat i Norge
Del
Halvparten av den muslimske befolkningen i Frankrike, Østerrike og Belgia har antisemittiske holdninger, ifølge ny rapport. Ervin Kohn frykter at problemet er like stort i Norge.

En rapport fra Institute for the Study of Global Antisemitism and Policy viser at europeiske muslimer er langt mer antisemittiske enn europeere flest, skriver Klassekampen .

Rapporten viser blant annet til en studie fra 2013 der kristne og muslimer i en rekke europeiske land blir spurt om jøder er til å stole på. 64,1 prosent av muslimene i Østerrike svarer nei.

Til sammenligning mener 10,7 prosent av Østerrikes kristne det samme. I Frankrike mener 43,4 prosent av muslimene at jøder ikke er til å stole på – mot 7,1 prosent blant franske kristne.

Trist

– Det er trist, men dessverre ikke sjokkerende, sier forstander Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn til avisa.

I 2012 ble det gjort en undersøkelse som avdekket at 12 prosent av befolkningen i Norge befolkningen har sterke fordommer mot jøder. Men det er aldri undersøkt om norske muslimer er særlig antisemittiske. Kohn mener myndighetene bør finansiere en studie som tar for seg dette.

Må gå i seg selv

– For at det muslimske miljøet i Norge skal ta tak i dette, bør de ha et godt faktagrunnlag. Det bør myndighetene bidra til, sier han.

Kohn, som tidligere har stått opp mot fingerpeking på den muslimske minoriteten i Europa som årsak til antisemittismen, tror antisemittisme er mer utbredt blant muslimer enn folk flest i Norge.

– Det er ikke noe som tilsier at det ikke gjelder Norge. Jeg savner at de muslimske miljøene går i seg selv, sier han.

Rapporten er basert på flere undersøkelser med til sammen 40.000 intervjuede.

Les også: Fredens Ring får Fritt Ord-pris

det mosaiske troessamfund,ervin kohn,kristne,jøder,muslimer,antisemittisme,jødehat,kohn-jødehat,innenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,islam,europa,global,norge,Riksnyheter