Ali Hoseini Khamenei: Kristne
...
Ali Hoseini Khamenei: Kristne i Iran har vært spesielt utsatt under Khamenei – særlig dem med muslims bakgrunn. En kristen konvertitt med muslims bakgrunn kan etter iransk lov risikerer dødsstraff.
 Foto: HO, AFP PHOTO/NTB Scanpix
Khamenei langer ut mot USA
Del
Irans åndelige overhode ayatolla Ali Khamenei understreker at atomavtalen ikke vil endre landets syn på «et arrogant» USA.

I en tale i forbindelse med slutten på muslimenes fastemåned ramadan langer Khamenei ut mot USA og hevder at amerikanerne ønsker å tvinge Iran i kne.

– Iran ønsker ikke krig, men om det skjer, vil USA bli ydmyket, sier Khamenei.

At Iran nå har gått med på en atomavtale, innebærer ikke at landet kommer til å stanse støtten til regimene i Syria og Iran, eller til undertrykte folk i Jemen, Bahrain og palestinerne, ifølge Khamenei.

Les også: Stakk kjepper i Obamas hjul

Berømmer forhandlere

Irans åndelige overhode slår videre fast at Irans politikk overfor landene i Midtøsten er i direkte kontrast til USAs politikk.

Khamenei kommenterer ikke selve innholdet i atomavtalen, som er inngått med USA og andre land, men fastholder at det vil være i strid med islam å produsere, lagre eller benytte atomvåpen.

– De jobbet virkelig hardt, sier Khamenei om Irans forhandlere som han mener har gjort deres del for å få på plass en avtale.

Les også: Israel bør følge USA

Gjensidig mistro

Atomavtalen, som gir internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i bytte mot opphevelse av økonomiske sanksjoner, ble landet tirsdag. FNs sikkerhetsråd vil trolig allerede neste uke stemme over avtalen om Irans atomprogram.

– Stoler jeg på iranerne? Absolutt ikke, sa den tidligere førstedamen og utenriksministeren Hillary Clinton torsdag.

Den tidligere førstedamen og utenriksministeren, som håper å bli demokratenes presidentkandidat neste år, har rett nok sluttet opp om avtalen som USA og de øvrige vetomaktene i Sikkerhetsrådet, sammen med Tyskland, har forhandlet fram med Iran.

iran-khamenei,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,forsvar,midtøsten,iran