Ali Hoseini Khamenei: Kristne i Iran har vært spesielt utsatt under Khamenei – særlig dem med muslims bakgrunn. En kristen konvertitt med muslims bakgrunn kan etter iransk lov risikerer dødsstraff.

Khamenei langer ut mot USA

Irans åndelige overhode ayatolla Ali Khamenei understreker at atomavtalen ikke vil endre landets syn på «et arrogant» USA.

I en tale i forbindelse med slutten på muslimenes fastemåned ramadan langer Khamenei ut mot USA og hevder at amerikanerne ønsker å tvinge Iran i kne.

– Iran ønsker ikke krig, men om det skjer, vil USA bli ydmyket, sier Khamenei.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

At Iran nå har gått med på en atomavtale, innebærer ikke at landet kommer til å stanse støtten til regimene i Syria og Iran, eller til undertrykte folk i Jemen, Bahrain og palestinerne, ifølge Khamenei.

Les også: Stakk kjepper i Obamas hjul

Berømmer forhandlere

Irans åndelige overhode slår videre fast at Irans politikk overfor landene i Midtøsten er i direkte kontrast til USAs politikk.

Khamenei kommenterer ikke selve innholdet i atomavtalen, som er inngått med USA og andre land, men fastholder at det vil være i strid med islam å produsere, lagre eller benytte atomvåpen.

– De jobbet virkelig hardt, sier Khamenei om Irans forhandlere som han mener har gjort deres del for å få på plass en avtale.

Les også: Israel bør følge USA

Gjensidig mistro

Atomavtalen, som gir internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i bytte mot opphevelse av økonomiske sanksjoner, ble landet tirsdag. FNs sikkerhetsråd vil trolig allerede neste uke stemme over avtalen om Irans atomprogram.

– Stoler jeg på iranerne? Absolutt ikke, sa den tidligere førstedamen og utenriksministeren Hillary Clinton torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den tidligere førstedamen og utenriksministeren, som håper å bli demokratenes presidentkandidat neste år, har rett nok sluttet opp om avtalen som USA og de øvrige vetomaktene i Sikkerhetsrådet, sammen med Tyskland, har forhandlet fram med Iran.

Les også
Obama forsvarer atomavtalen med Iran
Les også
Israel og løftene
Les også
Fire pågrepet for planlagt terror i Frankrike
Les også
Sjeldent toppmøte mellom Hamas og Saudi-Arabia
Les også
24-åring drepte fire soldater i Tennessee