Fremleggelse av statsbudsjettet 2016. Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen (Frp) før finanstalen i Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Jensen: – Aller viktigst å stimulere eksportnæringer

Det aller viktigste regjeringen kan gjøre ved inngangen til en periode med omstilling i økonomien er å stimulere konkurranseutsatte bedrifter, mener finansminister Siv Jensen (Frp).

* Les flere saker om statsbudsjettet 2016

Jensen innledet finanstalen i Stortinget med å slå fast at oljen ikke lenger vil være den samme vekstmotoren den har vært i norsk økonomi de siste 50 årene. Regjeringen anser åpenbart oljeprisfallet som varig og derfor som et startskudd for omstilling i økonomien, næringslivet og arbeidslivet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Da er det viktigste vi gjør å stimulere til vekst i privat konkurranseutsatt næringsliv, sa finansministeren.

Det betyr omfattende skatteomlegging, for å få større investeringer og vekst i næringslivet og etablering av flere arbeidsplasser. Dessuten vil «tidenes satsing på samferdsel» stimulere til ytterligere økonomisk vekst, mener Jensen.

– Derfor satser vi også på kunnskap, forskning og utvikling – vår viktigste ressurs, arbeidskraften, skal bli enda bedre kvalifisert, sa hun.

Les også
BSU-beløpet økes
Les også
Regjeringen bruker rekordmye oljepenger
Les også
600 millioner til gang- og sykkelveier
Les også
Vi må skape før vi deler
Les også
KrF krever firedobling av engangsstønaden