Yishai Schlissel, som er sikte
...
Yishai Schlissel, som er siktet for å ha knivstukket seks mennesker under homoparaden i Jerusalem, fotografert i en rettsbygning i Jerusalem. Foto: Muammar Awad / Reuters / NTB scanpix
Israelske politifolk straffet etter drap i homoparade
Del
Elleve israelske politifolk, inkludert politisjefen i Jerusalem, er straffet for tjenesteforsømmelse etter at en ultraortodoks mann gikk til angrep på en homoparade med kniv.

Sju av politifolkene ble overført til andre oppgaver, mens fire fikk en formell reprimande for det som innenriksminister Gilad Erdan kalte en grov hendelse som kunne vært unngått. Flere av dem får ingen forfremmelse i fem til sju år.

LES: Seks knivstukket i homoparade i Jerusalem

Ultraortodokse Yishai Schlissel tilsto angrepet og sa i retten han at han bare utførte Guds vilje da han drepte en 16 år gammel jente og såret fem andre deltakere i homoparaden i Jerusalem 30. juli.

Schlissel var nettopp løslatt fra fengsel der han sonet i flere år for å ha knivstukket tre mennesker i homoparaden i Jerusalem i 2005.

Trass i at politiet hadde fått instruksjoner om å holde ham unna paraden om han dukket opp, klarte han å komme seg inn i marsjen og angripe deltakerne, takket være forsømmelse fra politiets side eller mangelfull kommunikasjon.