Utenriksminister John Kerry. F
...
Utenriksminister John Kerry. Foto: AFP PHOTO / POOL / Jacquelyn MARTIN
Israelsk spion i USA løslates i november
Del
Spiondømte Jonathan Pollard løslates fra amerikansk fengsel i november, ifølge hans advokater. Pollard er dømt for ha spionert for Israel.

Pollard er en amerikansk offiser som i 1987 ble dømt til livstid med minimum 30 års fengsel for å ha levert tusener av etterretningsdokumenter om arabiske land til Israel.

Ifølge Pollards advokater har en amerikansk benådningskommisjon besluttet at han prøveløslates enten 20. eller 21. november. Pollard, som til høsten vil ha sonet i 30 år, må fortsatt være i USA i fem år i henhold til løslatelsesvilkårene.

LES: Atomavtale truer Israels eksistens

Løslatelsen er ikke knyttet til atomavtalen med Iran, sier USAs utenriksminister John Kerry. Israelske ledere har vært sterkt imot atomavtalen, og det har spekulert på om løslatelsen av Pollard gjøres for å blidgjøre Israel.

Den ene israelske regjeringen etter den andre har appellert til USA om å løslate Pollard, og han har til og med fått israelsk statsborgerskap. Men alle presidenter har motsatt seg å sette fri mannen, som anses for å ha vært en av de verste spionene i USAs historie.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu ønsker nå nyhetene om at Pollard løslates velkommen.

– Etter flere tiårs innsats blir Jonathan Pollard endelig løslatt, heter det i en uttalelse fra Netanyahus kontor tirsdag,

usa-isr-spion,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,midtøsten,Israel - Palestina,nord-amerika,usa