Israelske bosettere mistenkes
...
Israelske bosettere mistenkes å stå bak en brann ved Nablus som kostet et halvannet år gammelt palestinsk barn fredag. Foto: Abed Omar Qusini / Reuters / NTB scanpix
Israel: Mordbrann var terrorhandling
Del
Et palestinsk barn på halvannet år har mistet livet i en brann på Vestbredden. Israelske bosettere mistenkes for mordbrann, og myndighetene kaller det terrorisme.

Fire bosettere mistenkes for å stå bak brannen ved Nablus fredag der det 18 måneder gamle barnets foreldre og fire år gamle bror kom til skade.

– Dette er et angrep med antatt nasjonalistiske motiver, sier talsperson Luba Samri i israelsk politi.

LES: Seks knivstukket under homoparade

– Brannen og drapet på det palestinske barnet er en terrorhandling, heter det i en uttalelse fra Israels forsvarsminister Moshe Yaalon.

Palestinske myndigheter mener Israel er ansvarlig, ifølge nyhetsbyrået DPA.

– Dette hadde ikke skjedd om israelske myndigheter hadde stanset bosetteraktiviteten og sørget for beskyttelse, sier talsperson Abu Rudeineh for president Mahmoud Abbas.

LES: Samles for Israel

Ordet «prislapp» sto skriblet på veggen på huset som brant fredag, opplyser politiet.

Prislapp er betegnelsen jødiske ekstremister bruker om hevnaksjoner. Målet skal være å vise at enhver motstand mot bosetninger på Vestbredden skal ha en pris.

Også moskeer og kirker er blitt utsatt for såkalte prislappangrep. Israelsk politi som har vært med på å fjerne ulovlige bosetningsutposter, har også blitt rammet.

mø-brann,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,Brannstiftelse,midtøsten,Israel - Palestina