Israelske bosettere mistenkes å stå bak en brann ved Nablus som kostet et halvannet år gammelt palestinsk barn fredag. Foto: Abed Omar Qusini / Reuters / NTB scanpix

Israel: Mordbrann var terrorhandling

Et palestinsk barn på halvannet år har mistet livet i en brann på Vestbredden. Israelske bosettere mistenkes for mordbrann, og myndighetene kaller det terrorisme.

Fire bosettere mistenkes for å stå bak brannen ved Nablus fredag der det 18 måneder gamle barnets foreldre og fire år gamle bror kom til skade.

– Dette er et angrep med antatt nasjonalistiske motiver, sier talsperson Luba Samri i israelsk politi.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Seks knivstukket under homoparade

– Brannen og drapet på det palestinske barnet er en terrorhandling, heter det i en uttalelse fra Israels forsvarsminister Moshe Yaalon.

Palestinske myndigheter mener Israel er ansvarlig, ifølge nyhetsbyrået DPA.

– Dette hadde ikke skjedd om israelske myndigheter hadde stanset bosetteraktiviteten og sørget for beskyttelse, sier talsperson Abu Rudeineh for president Mahmoud Abbas.

LES: Samles for Israel

Ordet «prislapp» sto skriblet på veggen på huset som brant fredag, opplyser politiet.

Prislapp er betegnelsen jødiske ekstremister bruker om hevnaksjoner. Målet skal være å vise at enhver motstand mot bosetninger på Vestbredden skal ha en pris.

Også moskeer og kirker er blitt utsatt for såkalte prislappangrep. Israelsk politi som har vært med på å fjerne ulovlige bosetningsutposter, har også blitt rammet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Samles for IsraelOrdet og Israel
Les også
Netanyahu godkjenner 300 nye bosetterboliger på Vestbredden
Les også
Seks knivstukket under homoparade i Jerusalem
Les også
Sammenstøt på Vestbredden
Les også
Jødene er fremtidens folk