En saudiarabisk grensevakt pat
...
En saudiarabisk grensevakt patruljerer Saudi-Arabias maritime grense til Jemen på stranden i Rødehavet nær Jizan. Iran sendte to marinefartøyer til Adenbukta onsdag, melder statlige medier. Foto: Faisal Al Nasser / Reuters / NTB scanpix
Iran utplasserte krigsskip utenfor kysten av Jemen
Del
Iran har sendt to marinefartøy til Adenbukta utenfor kysten av Jemen, der Saudi-Arabia står i spissen for bombeangrep mot Iran-allierte opprørere.

Skipene, en destroyer og et støttefartøy, er kun ment å beskytte iranske handelsskip fra pirater, sier kommandør Habibollah Sayyari i en uttalelse ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA.

Saudi-Arabia og flere arabiske land har innført en luft- og marineblokade av Jemen som ledd i en offensiv mot Houthi-opprørerne. De sjiamuslimske opprørerne har tatt kontroll over store deler av landet og tvunget president Abd-Rabbu Mansour Hadi til å flykte til Riyadh.

Iran har fordømt offensiven og oppfordret til dialog mellom partene.

Saudi-Arabia anklager Iran for å gi militær støtte til Houthi-opprørerne, noe Iran nekter for.

De iranske marinefartøyene vil patruljere i Adenbukta utenfor Jemens sørkyst og i Rødehavet, opplyser Sayyari. Området er en av verdens viktigste skipsruter. (©NTB)