Bildet viser et IS-flagg.

IS hevder å ha drept norsk gissel i Syria

Den militante islamistgruppen IS hevder å ha drept en 48 år gammel nordmann og en kinesisk statsborger som ble tatt til fange i Syria tidligere i år.

UD har så langt ingen kommentar til saken.

Et kinesisk gissel er også drept, skriver islamistgruppens tidsskrift Dabiq i sin siste utgave.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De trykker også et bilde som angivelig viser de to døde mennene, med teksten «Henrettet» over.

De to mennene ble tatt til fange i Syria i januar i år, noe som først ble offentlig kjent da IS publiserte bilder av dem i Dabiq i september, med krav om løsepenger.

Norske myndigheter ble informert om kidnappingen alt i januar, men valgte å holde dette hemmelig, bekreftet statsminister Erna Solberg (H) 9. september.

– Kidnapperne har framsatt en serie krav om betydelige summer i løsepenger, sa Solberg, som gjorde det klart at Norge ikke aktet å innfri gisseltakernes krav.

– Det er et prinsipp vi ikke kan fravike, sa hun og la til at utbetaling av løsepenger vil øke risikoen for at andre norske borgere blir tatt til fange.

Den norske 48-åringen, som opprinnelig var fra Porsgrunn, men bosatt i Oslo, fortalte selv på sosiale medier i januar at han var kommet til den syriske byen Idlib. Han skal ha tatt seg inn i Syria fra Libanon. Formålet med reisen var uklart.

Nordmannen skal tidligere ha vært i PSTs søkelys etter ekstreme ytringer på nett, men han skal ikke ha vært fremmedkriger.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innlegg av Dagen.

Les også
Solberg: – Vi gir ikke etter for press fra terroristerNordmann tatt til fange av IS
Les også
Ingenting med islam å gjøre?
Les også
Psykolog: – Vi må lære oss å leve med frykten
Les også
Norsk statsborger tatt til fange av IS i Syria
Les også
Forsker: Norge må be om nåde for gisseletNordmann tatt til fange av IS