Oslo 20160304. Redd Barna mene
...
Oslo 20160304. Redd Barna mener barneminister Solveig Horne og den sittende regjeringen svikter barn på mange områder, og deler ut flere «røde kort». Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Horne møtte ambassader om barnevernet
Del
Barneminister Solveig Horne (Frp) inviterte utenlandske ambassader til et møte for å korrigere inntrykket som skapes av norsk barnevern.

Det siste året er det blitt holdt demonstrasjoner i flere land i protest mot barnevernet i Norge. Onsdag deltok flere ambassader på et møte der Horne informerte om situasjonen.

– Norsk barnevern er gjentatte ganger blitt kritisert, også utenfor Norge. Fra internasjonale medier kan man få inntrykk av at Norge tar flere barn ut av hjemmet enn andre land, og at familier med utenlandsk statsborgerskap eller bakgrunn er spesielt utsatt. Det er ikke sant, sa Horne.

Hun understreket at det alltid er siste utvei å ta barnet ut av hjemmet mot foreldrenes vilje.

Statistikk fra Europarådet viser samtidig at bruken av slike tiltak er lav i Norge sammenlignet med andre europeiske land.

– I det store flertallet av saker tilbys det frivillig hjelp til barn og familier. Hjelpen gis vanligvis i hjemmet. Disse sakene omtales sjelden av pressen, poengterte Horne.

Regjeringen tar kritikken mot barnevernet på alvor, understreker ministeren i en kommentar til NTB.

– Samtidig er det viktig å understreke at barnevernet først og fremst er en hjelpetjeneste og alltid skal jobbe for barnas beste. Omsorgsovertakelse skal alltid være siste utvei, sier hun. (©NTB)

barnevernet-ambassader,innenriks,nyheter,politikk,menneskerettigheter,norge,Riksnyheter