Hebron avstengt etter palestinske angrep

Israel stenger av Hebron og området rundt som følge av en rekke palestinske angrep på israelere de siste dagene.

Blokaden avHebron-området rammer 700.000 palestinere i Hebron by og landsbyene rundt.

Talsmann for den israelske hæren,Peter Lerner, sier at også ytterligere hundrevis av soldater settes inn i byen etter at to israelere ble drept i området torsdag og fredag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samtidig opplyser statsministerBenjamin Netanyahu at Israel kutter i overføringen av skattepenger som Israel krever inn på vegne av den palestinske selvstyremyndigheten.

To angrep

Tiltakene ble kunngjort etter at to palestinere med få timers mellomrom gikk til angrep på israelere i Hebron-området påVestbredden fredag.

I det siste tilfellet ble en israeler drept og to andre såret da en palestinsk mann åpnet ild mot bilen deres på en vei sør for Hebron. Israelske sikkerhetsstyrker jakter på mannen, som rømte etter skytingen.

Et par timer tidligere ble en palestinsk kvinne skutt og drept etter at hun ifølge israelske medier angrep israelske soldater med kniv i Hebron.

Israelsk politi sier at kvinnen gikk til angrep på soldatene ved Abraham-moskeen, der patriarkenAbraham skal være gravlagt og er hellig for både jøder og muslimer. Ingen politifolk eller soldater ble skadd i angrepet.

13-åring drept

Angrepene fredag er de siste i en lang rekke voldshendelser på Vestbredden og i Israel det siste året.

Natt til torsdag døde en 13 år gammel amerikansk-israelsk jente etter at hun ble knivstukket på sitt eget soverom i bosetningen Kiryat Arba, like ved Hebron, av en 19 år gammel palestiner. Han ble skutt og drept av sikkerhetsfolk som ankom åstedet.

LES:Terroristen tok seg helt inn på barnerommet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Senere torsdag knivstakk en palestinsk mann to personer i den israelske byen Netanya. Ingen av de to ofrene skal være alvorlig skadd, men palestineren ble skutt og drept.