Illustrasjonsfoto.

Frp-politiker vil ha opprydding i eget parti

Fremskrittspartiet trenger en intern opprydding for å stanse «hjerteløse ytringer» om flyktninger og asylsøkere, mener partiets fylkesordførerkandidat i Sogn og Fjordane, Frank Willy Djuvik.

– Vi har enkeltpolitikere som omtaler både flyktninger og asylsøkere på en måte som en ikke bør omtale andre mennesker på, sier Djuvik til NRK.

Han mener at det han beskriver som «hjerteløse utspill» mot syriske flyktninger, ødela for partiets valgkamp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi er nødt til å slå hardt ned på en del retorikk. Folk vegrer seg mot å stemme på Frp når en omtaler mennesker på en nedsettende måte, sier Frp-politikeren, som ikke vil peke på enkeltutspill eller enkeltpolitikere.

Avtroppende Frp-ordfører i Hadsel kommune i Nordland, Kjell-Børge Freiberg, peker derimot på de gjentatte uttalelsene fra Frps førstekandidat i Oslo Carl I. Hagen om flyktningstrømmen.

– Det er relativt åpenbart at disse utspillene ikke akkurat hjulpet oss i møte med velgerne. Spesielt gjelder dette hans uttalelser rundt flyktningkrisen i Syria, sa Freiberg til NRK tirsdag.

Hagen ønsker ikke å kommentere saken fra NRK onsdag. Nestleder Per Sandberg sier at partiet skal evaluere valgkampen på vanlig måte.

Les også
Frp i Hadsel skylder på Carl I. Hagen for nederlag
Les også
Ny migrant-rekord i Ungarn
Les også
Nå begynner KrFs veivalgAps frierier
Les også
Anundsen: Schengen er under press
Les også
Bispemøtet: Norge må ta større ansvar