Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.
Frp-politiker vil ha opprydding i eget parti
Del
Fremskrittspartiet trenger en intern opprydding for å stanse «hjerteløse ytringer» om flyktninger og asylsøkere, mener partiets fylkesordførerkandidat i Sogn og Fjordane, Frank Willy Djuvik.

– Vi har enkeltpolitikere som omtaler både flyktninger og asylsøkere på en måte som en ikke bør omtale andre mennesker på, sier Djuvik til NRK .

Han mener at det han beskriver som «hjerteløse utspill» mot syriske flyktninger, ødela for partiets valgkamp.

– Vi er nødt til å slå hardt ned på en del retorikk. Folk vegrer seg mot å stemme på Frp når en omtaler mennesker på en nedsettende måte, sier Frp-politikeren, som ikke vil peke på enkeltutspill eller enkeltpolitikere.

Avtroppende Frp-ordfører i Hadsel kommune i Nordland, Kjell-Børge Freiberg, peker derimot på de gjentatte uttalelsene fra Frps førstekandidat i Oslo Carl I. Hagen om flyktningstrømmen.

– Det er relativt åpenbart at disse utspillene ikke akkurat hjulpet oss i møte med velgerne. Spesielt gjelder dette hans uttalelser rundt flyktningkrisen i Syria, sa Freiberg til NRK tirsdag.

Frp i Hadsel skylder på Carl I. Hagen for nederlag  

Hagen ønsker ikke å kommentere saken fra NRK onsdag. Nestleder Per Sandberg sier at partiet skal evaluere valgkampen på vanlig måte.

frp-flyktninger-opprydding,innenriks,nyheter,politikk,Flyktninger og asylsøkere,norge,Riksnyheter,nordland,sogn og fjordane,frp,ytringer,meninger,dagensdebatt.no,flyktninger,asysøkere,frank willy djuvik,syria,valgkamp,valg2015,kjell-børge freiberg,carl i. hagen,per sandberg