Carl. I Hagen var litt skuffet over valgresultatet da han var på Frps valgvake i Oslo mandag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Frp i Hadsel skylder på Carl I. Hagen for nederlag

Frp-ordføreren i Hadsel, Kjell-Børge Freiberg, skylder på Carl I. Hagen for Frps dårlige valg. Selv må han rydde pulten etter å ha mistet halvparten av stemmene.

Freiberg mener at Hagens utspill i valgkampen om flyktningstrømmen til Europa har vært med på å svekke oppslutningen om Frp ved årets valg. I Hadsel i Vesterålen tar nå Arbeiderpartiet over.

– Det er relativt åpenbart at disse utspillene ikke akkurat har hjulpet oss i møte med velgerne. Spesielt gjelder dette hans uttalelser rundt flyktningkrisen i Syria. De har tatt mye plass i debatten. Mange velgere kjenner seg ikke igjen i disse uttalelsene, sier han til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Freiberg viser til at flere andre forklaringer bidrar, blant dem at Høyre i valgkampen var tydelig på at Frp ikke lenger var den foretrukne partneren etter 16 års samarbeid.

– Vi mister makta til Arbeiderpartiet i Hadsel. Jeg konstaterer at det ikke ser så veldig lyst ut rundt oss heller. Det er helt åpenbart at Frp har gjort et for dårlig valg, sier Freiberg.

– Både Høyre og Frp må diskutere regjeringsprosjektet, og forholdet til KrF og Venstre, sa Frp-nestor Carl I. Hagen til Dagsavisen mandag, som kommentar til nedgangen i oppslutningen om partiet.

Les også
Tror på 20 representanter for De Kristne
Les også
Røde jubelscener i Bergen
Les også
– Innvandrere stemmer på tre partier
Les også
Faktasjekk
Les også
Aarebrot: de rødgrønne gjør comeback