Fremskrittspartiets parlamentariske leder Harald Tom Nesvik. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Frp bryter Syria-forhandlinger

Fremskrittspartiet har brutt forhandlingene på Stortinget om hvor mange flyktninger Norge skal ta imot fra Syria.

Bare få minutter etter at partene gjenopptok forhandlingene fredag ettermiddag, kom Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik ut på gangen igjen og kunngjorde at partiet nå trekker seg fra forhandlingene.

– Vi har besluttet at vi ikke lenger kan delta i forhandlingene. Det beror på at Frp må ta hensyn til et klart landsmøtevedtak, og det innebærer at vi vil konsentrere oss om å hjelpe i nærområdene og ikke øke totalantallet kvoteflyktninger til Norge. Så lenge vi diskuterer utover den totalramma som ligger der, så har ikke jeg mandat eller ønske om å forhandle videre, sier Nesvik.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han sier bruddet ikke har noe betydning for regjeringssamarbeidet med Høyre.

– Det er helt uproblematisk, for denne saken har vært i Stortinget hele tiden, den har ikke vært i regjering. Dette er et initiativ som er tatt i Stortinget og som er diskutert i Stortinget. Det har ikke hatt noe med regjeringen å gjøre i det hele tatt.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Frp avviser svartmaling om flyktninger
Les også
USA: Over 10.000 jihadister drept i luftangrep
Les også
Flyktninger på vei til Norge mistenkt for terrorisme
Les også
Kommune-ja til 1.000 ekstra Syria-flyktninger