Frp avviser svartmaling om flyktninger

Frps parlamentariske leder Harald T. Nesvik avviser Aps påstand om at Frps inkluderingsminister overdriver kommunenes skepsis til å ta imot flere kvoteflyktninger fra Syria.

– Jeg ser noen tankesmier har gjort sine egne fortolkninger av tallene. Men hvis vi ser på antall kommuner som sier ja uten forbehold, så har vi 20 plasser. Så kommer de som sier ja med forbehold. Vi forholder oss til virkeligheten, sier Nesvik til NTB.

– Urealistisk med 10.000

Inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) har sagt at det er urealistisk å forvente at kommunene skal ta imot 10.000 flere kvoteflyktninger fra Syria.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Torsdag hadde Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet fått svar fra 289 av 428 norske kommuner. Samlet sier disse ja til å bosette 1.616 nye kvoteflyktninger i 2015 og 1.326 i 2016, nær 3.000 til sammen.

– Det viser at statsråden ikke hadde grunnlag for sine uttalelser om at det var urealistisk at norske kommuner skulle kunne ta imot 10.000 flyktninger fra Syria. Spørsmålet er om Horne har prøvd å påvirke debattklimaet i norske kommunestyrer ved å beskrive dette som en håpløs oppgave, sier Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann Eirik Sivertsen til NTB.

– Jeg har lyst til å skryte av norske kommuner som har tatt på alvor utfordringen fra det politiske Norge om en nasjonal dugnad for å bosette Syria-flyktninger, tilføyer han.

Tilbake ved forhandlingsbordet

Stortingets parlamentariske ledere møttes torsdag klokken 16 for å forhandle om nye kvoteflyktninger fra Syria. Det var da usikkert hvor lenge forhandlingene ville vare.

– Vi håper å få løst saken og komme fram til en enighet. Vårt hovedfokus er hjelp i nærområdet, fordi vi kan hjelpe flest folk der, sier Nesvik på vei inn til møtet.

– Det må komme en løsning raskt hvis dette skal bli noe av. Vi er utålmodige på vegne av flyktningene, sa Audun Lysbakken (SV) på vei inn til møtet.

Flere av de parlamentariske lederne ga imidlertid ikke uttrykk for at de regnet med å oppnå noen enighet allerede på torsdagens møte. (©NTB)

Les også
USA: Over 10.000 jihadister drept i luftangrep
Les også
Eks-muslim ber Anundsen om politihjelpSpørsmål til justisministeren
Les også
Flyktninger på vei til Norge mistenkt for terrorisme
Les også
Ber politikerne tvinge kommunene til å ta imot flyktninger
Les også
Ikke lenger Israel-venner som er mest NRK-kritiskeKringkastingsrådet